З Днем Незалежності, Україно моя!

Льюїс Керрол "Аліса в Задзеркаллі" українською - 1 серія

26.11.17

Слідами українського філософа Г. С. Сковороди. Театральна постановка

Благословенні ви, сліди мандрівника Сковороди!
         24 листопада 2017 року театральний гурток нашої школи «Дитячі перли» під керівництвом Диченко І. В. представляла літературно-музичну композицію «Благословенні ви, сліди мандрівника Сковороди, не змиті вічності дощами» на обласному конкурсі на краще виконання творів Г. С. Сковороди та присвячених його життю і творчості, приуроченому 295-й річниці від дня народження філософа. 

         Цікава й пізнавальна екскурсія до музею Г. С. Сковороди сподобалась усім. Ми потрапили у академію, де вчився і викладав філософ. У світ, де він жив і творив. Атмосфера старовини і водночас близькості до стану нашої душі справила неймовірне враження, торкнувшись наших сердець.

         Творчий колектив привіз до Переяслава-Хмельницького цілісну композицію, в якій було показано дитинство і перші кроки у житті видатного українського філософа. Під проникливі звуки скрипки твори Сковороди читали Степанченко Ілона і Климась Олег. Благословляли у життєву дорогу «дід» і «батько» малого Сковороди. 



Проте, композиція наших учнів справила враження на суддів лише на словах. 
Чомусь постановка нашої талановитої вчительки української мови Диченко І. В. не була відзначена у жодній з номінацій. Чесно кажучи, ми так і не зрозуміли, чому. Адже виступ був повним і насиченим. І музична композиція, і інсценування, і виразне читання - все було у постановці. Але журі надали перевагу розрізненим і багаточисельним виступам однієї й тієї ж школи №7 м. Переяслав-Хмельницького та Білоцерківської школи. Не буду сперечатися, виступ білоцерківської школи був автентичним і цікавим, але на наш погляд він не стосувався тематики заходу. Веснянки не зовсім передавали атмосферу осінньої річниці видатного українського філософа Г. С. Сковороди. 

         Засмутилися діти. Не зрозуміли дорослої логіки. Але й Сковорода був не одразу визнаний цим дивакуватим світом. Світом, який ловив його аби покарати, але не впіймав. Тому й ми поверталися додому із твердим переконанням, що талант не завжди розпізнають одразу, що ми зробили все від нас залежне, аби вшанувати пам'ять видатного філософа, і навіть більше.


         Щиро вдячні Диченко Інні Василівні та творчому колективу за незабутні враження, за талант, за запал, з яким вони виконували твори українського письменника і філософа Г. С. Сковороди.  І просто за чудовий день! 






































Немає коментарів:

Дописати коментар