З Днем Незалежності, Україно моя!

Льюїс Керрол "Аліса в Задзеркаллі" українською - 1 серія

06.12.17

Тренінг з права - "Як сім'я забезпечує права дитини"

Вважається, що діти добре знають свої права, але на практиці виявляється, що вони не завжди розуміють іх правильно та що з ними робити. Спеціально до тижня Правових знань для учнів нашої школи було проведено низку виховних заходів та тренінгів про права дитини. 




5 грудня педагог-організатор відвідала 11-А та 11-Б класи з метою провести тренінг «Як сім'я забезпечує права дитини».

Учні проговорили основні положення Конвенції ООН про права дитини, проаналізувавши їх на конкретних прикладах у ігровій формі. За допомогою тренінгових вправ діти на власні очі побачили, щó сáме за всіма законами світу являється головним скарбом людства, і яким чином сім'я впливає на дотримання прав дитини згідно закону України і Конвенції ООН, забезпечуючи право дитини на життя, любов, освіту, дім.

Тренінг допоміг учням розібратися у тонкощах законодавчої системи, що забезпечує дотримання їх прав і свобод. Школярі дізналися, куди вони можуть звернутися по допомогу у разі порушення їх прав.


З допомогою таких тренінгових занять учні мають змогу доповнити свої знання і зрозуміти алгоритм захисту своїх прав, що надані їм з народження Конституцією України та Конвенцією ООН.

Сценарій проведеного тренінгу взято на сайті "Шкільне життя" від автора Соботяк Наталія Володимирівна. Оригінальні матеріали можна знайти там. 

За браком часу використовувала лише деякі вправи з цього сценарію і додала ще одну з іншого. Автора не пам"ятаю, на жаль. Якщо у Вас є більше часу, то тренінг можна провести повністю. Обирайте на свій смак і досвід, та на знання своєї аудиторії.









Немає коментарів:

Дописати коментар