З Днем Незалежності, Україно моя!

Льюїс Керрол "Аліса в Задзеркаллі" українською - 1 серія

11.05.18

День пам’яті та примирення

Пам'ятаємо, перемагаємо! Україна разом із багатьма країнами Європи четвертий рік відзначає 8 травня як День пам’яті та примирення. Данину пам'яті всіх жертв Другої світової війни віддають у всьому світі і Генеральна Асамблея ООН у 2004 році ухвалила резолюцію, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті та примирення. 




Ми відзначаємо 8 і 9 травня як Дні пам’яті всім жертвам війни, вшановуючи подвиг кожного українця у наближенні миру та спокою. Ніколи знову українці не згодні пережити жахіття минулого! Ніколи знову не хочуть допустити кривавої бійні на своїй землі!  

        
7 травня учні нашої школи, батьки, вчителі і мешканці міста мали змогу подивитися виставу юнацького театрального клубу «Містичний острів», яким керує Зеленська С. І., «Я хочу жити без війни!»
  
8 травня учні 3-Б, 3-В і 3-Г класів відвідали шкільний історичний музей, переглянули інформаційне відео про історію виникнення Дня Пам’яті та Примирення в Україні і відвідали пам’ятник полеглим солдатам Великої Вітчизняної війни, щоб покласти квіти і вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання.


















8 травня яготинський районний будинок культури ледь вмістив усіх бажаючих подивитися концерт до Дня Пам’яті та Примирення, який підготували учні Яготинського НВК №3 «Пам’ятаємо! Перемагаємо!».

















Не забувають у нас і могили льотчиків-парашутистів, загинувших від рук фашистських окупантів в роки війни, щорічно доглядаючи їх і покладаючи квіти.









9 травня звуки урочистого маршу на Алеї Слави зібрали містян на урочистий мітинг, присвячений 73-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Люди принесли квіти, щоб вшанувати пам’ять полеглих співвітчизників і висловити подяку воїнам АТО.















Учні нашої школи несли почесну варту біля Вічного вогню протягом усього заходу. Шестикласники вручили зігріті власними долоньками букети ветеранам минулої війни і ветеранам АТО.






У хвилині мовчання схилили голови всі присутні. Пам’ятаючи…

Під вдячними і захопливими поглядами знічувалися мужні захисники Вітчизни, які пройшли горнило реальних боїв із російськими загарбниками. Вони, як ніхто, розуміють ціну мирного неба над головою, вартість звитяги і мужності своїх побратимів. Пам’ятаючи…

  І злетів у небо гімн України, підхоплений сотнями голосів. Ми не забуваємо, ми – пам’ятаємо, отже - перемагаємо!



Немає коментарів:

Дописати коментар