З Днем Незалежності, Україно моя!

Льюїс Керрол "Аліса в Задзеркаллі" українською - 1 серія

30.03.18

Мотиваційний тематичний тиждень у школі "Тиждень Позитиву"


З 26 по 30 березня 2018 р. у Яготинському НВК №3 проходив «Тиждень Позитиву». Ідею для створення такого цікавого мотиваційного тижня у школі «підкинула» шкільний психолог Яковець В. М. Повернувшись із курсів підвищення кваліфікації, вона поділилася з нами цікавими творчими ідеями, про які дізналася у Білій Церкві. 



Детально все обговоривши, наша шалена команда у складі заступника директора з виховної роботи, психолога, соціального педагога і педагога-організатора, за сприяння всіх вчителів нашого дружнього колективу вирішила присвятити останній тиждень найдовшої шкільної чверті створенню позитивного настрою.

Програма заходу:
ТИЖДЕНЬ ПОЗИТИВУ
День І:
День ІІ - ІV:
День V:
  • Розміщення найвдаліших фотографій флешмобу "Упіймай посмішку" на сайті школи, на офіційній сторінці НВК №3 у FaceBookInstagramm.

А тепер все по-порядку:

Діти нагадують мені бучне свято, різнобарвний м’яч, що невтомно скаче по підлозі. Адже я належу до категорії людей, які впевнені, що саме дитячі м’ячі розбивають шибки шаблонів і завалюють вази заборон, а на буйних святах завжди віддавлюють ноги занудам і гублять свої мобілки. Мої колеги, з якими я зараз маю щастя працювати, просто неймовірні люди, які, як і я теж належать до категорії «розбишак».

Прийнявши рішення, ми приступили до втілення нашого задуму у життя. Зазвичай, коли даєш учням завдання намалювати чергові плакати до якоїсь визначної урочистої події, наштовхуєшся на легке роздратування. Дітей легко зрозуміти – адже ці події такі одноманітні і постійно одні й ті самі, що діти вже просто не знають, що його вигадати, аби створити виставку. А тут… на диво, діти з ентузіазмом і захопленням почали творити! Всі: першачки і старшачки! І подорож до країни «Позитивії» розквітла «Галявиною Позитиву».  















Креативні активісти 9-Б класу запропонували свою ідею запускати «Літачки бажань», яка отримала гарячу підтримку всіх без винятку її подальших учасників. На двох великих перервах веселий гамір лунав на третьому поверсі нашої школи, де всі бажаючі могли взяти паперовий літачок, написати на його крилах заповітне бажання, підійти до стартової лінії і запустити свою мрію до «лінії обрію здійснення бажань». Перелетить – бажання збудеться, не долетить – ні. Пристрасті вирували нешуточні!













Учні 4-Г класу ініціювали флешмоб «Обійми мене!», який миттю поширився коридорами школи. Вони веселим вихором пронеслися по школі, подарувавши позитивний настрій усім, хто траплявся на їхньому шляху. Захопивши зненацька стурбовану нескінченними освітніми і господарськими питаннями директора школи, дітлахи миттєво зігріли її своїми рученятами, розтопили сум в її очах і розгладили всі її втомлені зморшки. Захопивши у кільце обіймів завуча, що поспішала коридором у справах, діти викликали усмішку і на її стурбованому обличчі. Вони мандрували коридорами школи, даруючи усім зустрічним своє тепло, запал і позитив.







Так закінчився перший шалений день нашого «позитивного тижня».

Надихнувшись загальним азартом, що охопив всю школу, другий і третій день активісти-витівники з 7-Б класу на перервах розважали малечу 1-4-х класів веселими іграми «Море хвилюється», «Запусти літачок Бажань», «Джерельце».






Танцювальний гурт 8-В класу навчав усіх бажаючих танцювальних рухів для виконання спільного танцювального флешмобу. На жаль, природна скромність завадила багатьом учням приєднатися до нашого веселого гурту, але подарувала масу позитивних емоцій усім глядачам.  


«Ловці посмішок» фіксували позитивні емоції.







Заступник директора з виховної роботи, психолог, соціальний педагог, педагог-організатор провели тренінгові заняття з позитивного ставлення до життя, спрямовані на попередження булінгу та насильства серед учнів,  у 5-9-х класах.

























Цілком несподівано в останній день тижня, йдучи з уроку побачила, як п’ятикласники у коридорі з веселим лементом грають у «Бабу Куцю». Пройти повз я просто не могла – помчала по фотоапарат! Буря позитивних емоцій здійнялася у душі! Якщо останній день «Тижня Позитиву» закінчується спонтанним креативом – значить, що тиждень був задуманий і проведений недарма!  



І тепер, підсумовуючи цей тиждень, мушу сказати – ідея вдалася! Втома, що накопичилася за останню чверть, розвіялася, мов дим. «Тиждень Позитиву» мав настільки приголомшливий успіх, що ми вирішили щомісяця проводити подібні тижні. Наступним буде «Веселковий тиждень». Чекайте на репортажі з місця подій. А ми з позитивним настроєм вирушаємо на канікули! Успіхів усім і позитиву! Діліться своїми ідеями!

ІНФОРМАЦІЮ ПРО ВИХОВНІ ЗАХОДИ, ПРОВЕДЕНІ ПРОТЯГОМ ТИЖНЯ ПОЗИТИВУ, ДИВІТЬСЯ ТУТ


1 коментар: