З Днем Незалежності, Україно моя!

Льюїс Керрол "Аліса в Задзеркаллі" українською - 1 серія

26.12.17

Топ 10 найцікавіших конкурсів до новорічного свята

 Вітаю всіх відвідувачів мого блогу! Щиро вітаю всіх з прийдешніми новорічними святами! І пропоную топ 10 найцікавіших конкурсів до новорічного свята для учнів 5- 11 класів. 

Передивившись доволі багато сайтів, відібрала для вас найцікавіші, на мою думку, конкурси для проведення новорічного свята. Тому - читайте! 

1 конкурс "Зламай замок"

Викликається 5-6 учнів, яким вручається по коробці, перев'язаній хрест-навхрест шпагатом (мотузкою, товстою ниткою, стрічкою). Кожен шпагат зав"язаний на 5-7 вузлів. Учасникам пропонується під веселу музику розв"язати всі вузли і "звільнити" свій приз, який він потім забирає собі.

2 конкурс "Лото-забавка"

Для цього конкурсу потрібні дрібні призи, які і будуть відповідями на загадки. Складаємо всі призи в мішок або коробку, а також готуємо у капелюх питання або загадки для кожного предмета. Наприклад, «цей предмет потрібен лисому» — гребінець, «без кого неможливий Новий рік» — фігурка Діда Мороза, "що виграють на олімпіадах" - шоколадка-медалька і т. д. Потрібно приготувати достатню кількість призів і питань, щоб кожен з присутніх зміг взяти участь.

3 конкурс "Вгадай-ка слово"

Учням-ведучим роздається по 1 літері (або виготовленій декоративній, або надрукованій на листку паперу). Наприклад, виходить "перше слово" - канікули (літери перемішані - "укилінак"). Гравець повинен переставити "літери-ведучих" так, щоб скласти зашифроване слово.

4 конкурс "Хто швидше скрутить стрічку"

До конкурсу запрошують по 2-є гравців. Ведучий дає кожному кінець стрічки (туалетного паперу, клубка ниток тощо). Сам стає посередині, тримаючи "центр" стрічки. За сигналом гравці починають змотувати свої кінці стрічок, поки переможець першим не дійде до "центру".

5 конкурс "Вдягнися на вечірку"

Запрошується 3-5 учнів, перед ними в центрі складені певні речі: спідниця, светр, шляпа, штани, жилет, шапка, фартух... За сигналом учасники починають вдягати на себе те, що встигнуть вихопити з кипи одягу. Перемагає самий оригінальний "прикид". Це можна визначити за загальними оплесками залу.
6 конкурс "Передай іншому"

Запрошується певна кількість гравців (можна до 10-и), які вишикуються у лінію. Ведучий подає першому гравцю якусь річ - сніжинку, листок, платівку, диск... Гравець повинен без допомоги рук передати цю річ ланцюжком іншому гравцеві, не торкаючись її руками. Хто зронив річ - вибуває з гри. Двоє гравців або один гравець, що залишаться - переможці. (хоча, якщо гравці передаватимуть один одному річ зубами - є ризик заразитися мікробами іншої людини. Тому використовуйте цей конкурс на власний ризик!:))

7 конкурс "Танці-видриганці"

Запрошується 6-10 гравців. Кожен тягне папірець із капелюха:
- ліва рука
- права рука
- голова
- пальці правої руки
- пальці лівої руки
- попа
- ліве плече
- праве плече
- ліва нога
- права нога... тощо

Вмикається музика. Гравці починають "танцювати" лише тією частиною тіла, яку "витягли" з капелюха. Той, хто збивається - вибуває з гри. Музика грає спочатку. Перемагає той, хто не збившись, дотанцює до кінця мелодії. (Але тут теж спірне питання - чи зіб"ються гравці взагалі? Тоді - переможці всі)

8 конкурс "Викупи приз"

Гравців можна брати багато. Вони стають у коло і передають один одному в руки якийсь предмет - краще м"яч, схожий на сніжку. Ведучий (дід Мороз) стає в центрі і промовляє лічилочку:
"Кулю снігову катаємо, до 5-ти ми всі співаємо - раз, два три, чотири, п"ять - тобі пісеньку співать!"
- віршик прочитать
- півнем заспівать
- загадку загадать
- танок станцювать...
І той, на кому зупинилася куля, виконує те, що загадав ведучий (дід Мороз). Таким чином гравець "викупає" власний приз і виходить з гри.

9 конкурс "Чарівний капелюх" (схожий на "Викупи приз")
Запрошується теж доволі гравців, які стають у ряд. Ведучий обходить ряд, читаючи лічилку:  

- віршик прочитать
- півнем заспівать
- загадку загадать
- танок станцювать
- тобі пісеньку співать
- тобі довільніх 3 слова сказать... тощо
На будь-якому варіанті з цих слів ведучий може надіти капелюх будь-кому з гравців на голову. І той повинен виконати вимогу. Отримує приз і виходить з гри. Якщо нічого не згадав і не зміг нічого сказати - вибуває з гри.

10 конкурс "Кутюр"є"
Запрошується 3-5 пар гравців. Кожній дається рулон туалетного паперу, з якого їм пропонують "одягнути" партнера. Під веселу музику один гравець починає обмотувати  іншого папером, створюючи "ексклюзивний" святковий "костюм". Перемагає та пара, яка швидше впорається із завданням і при цьому їх "костюм" буде схожий на одяг. Переможців теж можна визначити загальними оплесками залу.


І особисто від себе додам 11 конкурс, який сподобався дітям:

- Підшукуються музичні мелодії: лізгинка, гопак, ча-ча-ча, твіст, ламбада, (будь-які танцювальні композиції) і пропонуються учасникам "на ходу" відтворити танок.

Для цього конкурсу викликають 10-12 дітей. Порівну - хлопців і дівчат. Команді дівчат пропонуються одні мелодії, команді хлопців - інші. Вмикається музика, учасники по черзі танцюють.


Команду-переможця визначають за оплесками глядачів.

І 12 конкурс "Прибиральники"

Для конкурсу потрібні: 
- рівна кількість надувних кульок двох кольорів
- 2 мітли
- 2 великих пакети для сміття

Для участі викликають 4-х учнів: одному дається мітла, іншому - пакет. Один мітлою повинен загнати всі кульки "свого" кольору у пакет, який тримає інший гравець. Перемагає та пара, яка перша виконає завдання і не лопне жодної кульки.




Сподіваюся, що цей топ 10 найцікавіших конкурсів до новорічного свята припаде вам до душі. Ще раз зі святом вас і успіхів у новому році!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар