З Днем Незалежності, Україно моя!

Льюїс Керрол "Аліса в Задзеркаллі" українською - 1 серія

01.06.17

Звіт про роботу педагога-організатора за рік

Звіт про роботу педагога-організатора у Яготинському НВК № 3 за рік періодом з 03.11.2017 по 26.05.2017 у 2016 - 2017 н. р. 

У першому навчальному семестрі у Яготинському НВК № 3 було створено усі сприятливі умові для розвитку та формування особистісних здібностей кожної дитини. Реалізація основних завдань і принципів виховання здійснювалась шляхом планової організації органів учнівського самоврядування школи.

У жовтні для лідерів учнівського самоврядування було проведено круглі столи «Ми разом - колектив» та «Ініціатива – впровадження - успіх». Активом школи було випущено святкову вітальну листівку до Дня учителя. До місячника «Бережи мене, мій закон» було оформлено стенд «Я маю право» та проведено конкурс плакатів соціальної реклами для учнів 5-11 класів. Було проведено гру-тренінг для учнів 8-х класів «Душі людської доброта»,  до місячника «Я, родина, Україна» оформлено шкільний стенд «Наша творчість», які проводила Огризько В. С..

З початку моєї роботи у НВК №3 (3.11.2016) у навчальному закладі проводилися такі заходи:

Виставка-вернісаж фотографій мальовничих куточків України «Фотосушка» (матеріали на сайті школи «Мальовничі куточки України»).
До дня Всесвітньої боротьби зі СНІДом в підтримку всіх віл-інфікованих учні 10-11-их класів під керівництвом соціального педагога Дзюби Л.А. влаштували флеш-моб, виклавши символічну стрічку організації, що бореться проти ВІЛ-СНІДу (матеріали на сайті «Всесвітній день боротьби зі СНІДом.»).

15 листопада учні Яготинського НВК №3, збірна команда 11-А та 11-Б класів «Андеграунд», прийняли участь у районному профорієнтаційному загально-мотиваційному заході «Обери майбутнє», щоб продемонструвати свою творчість і свій погляд на вибір майбутньої професії. (Матеріали на сайті школи «Обери майбутнє.»).

16 листопада в усьому світі відзначають Міжнародний день толерантності (терпимості), який запровадили за рішенням Генеральної Асамблеї ООН у 1996 році. У Яготинському НВК №3 проходили бесіди, години спілкування, конкурси, виставки малюнків (матеріали на сайті «Виховуємо громадянина.»), квест «Фестиваль народів України» на паралель 9-х класів.

У третю річницю початку Революції Гідності учні 8-Б класу відвідали зустріч з учасником подій на Мадані випускником школи Олександром Кубарем в приміщенні ЦРБ (матеріали на сайті «Уклін живим, загиблим слава!»).

Організовано збір допомоги воїнам-учасникам АТО: медикаменти, одяг, предмети гігієни, продукти харчування (матеріали на сайті «Ми підтримуємо вас, солдати.»).

До тижня знань безпеки життєдіяльності організовані виставки малюнків (матеріали на сайті «Тиждень знань безпеки життєдіяльності»).

У грудні організовано виставку малюнків учнів 2-11 класів «Квіти – її життя» до річниці від дня народження Катерини Білокур  (матеріали на сайті «“Природа в душу ворожила… давала Катрі ніжні крила…”»)

Для учнів 7-8-их класів було підготовлено конкурсно-розважальну програму до Нового року (матеріали на сайті «Катерина, квітка України»; «Новий рік прийшов до нас! Час надій і казки час!»).

До Дня святого Миколая у школі функціонувала акція «Милосердя», під час якої надавалася речова допомога дітям, які її потребували. Дітям, постраждалим у зоні АТО було зібрано і відправлено привітання, сувеніри, подарунки, одяг, іграшки, солодощі. (матеріали на сайті «Миколайчики – вони серед нас»)

14 грудня до дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС у кожному класі нашої школи лунали інформаційні повідомлення про радіаційну катастрофу, пам'ять загиблих вшановували хвилиною мовчання. Протягом тижня у шкільній бібліотеці розгорнуто тематичну виставку «Дзвони Чорнобиля», старшокласники переглядали документальні стрічки з хронікою тих подій «Розщеплені на атоми» та «АЕС Чорнобиль». Проведено виховну годину у 8-Б класі «Біль мій – мій Чорнобиль» (матеріали на сайті).

До дня Української армії, 14 грудня, одинадцятикласники відвідали Київ, де відбулася відкрита зустріч із представниками воєнних академій України з метою профорієнтаційної орієнтації підлітків – «Майбутнє України – у наших руках».

22 січня біля пам’ятника молодому Т. Г. Шевченку на території Яготинського НВК №3 учні нашої школи долучилися до місцевої громади, яка щорічно вшановує пам'ять героїв, які прагнули, наближали, творили момент воз’єднання українських земель. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії Української Народної Республіки, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності «Велична і свята, моя ти Україно!».

22 січня до Дня Соборності України, під керівництвом заступника директора з виховної роботи Складної І. В., з допомогою вчителя трудового навчання Вільгоцького О. В., було знято флешмоб «Акт Злуки - єднаймо руки!» (матеріали на сайті «Наш кінозал»).

Конкурс дитячих малюнків до тижня «Безпека на дорозі – запорука життя» (матеріали на сайті «Безпека на дорозі – запорука життя»).
У січні організовано терміновий збір гуманітарної допомоги жителям Авдіївки, що постраждала внаслідок артобстрілу (матеріали на сайті «Знову лунає тривожне SOS»).

20 лютого річниця пам'яті Небесної Сотні. Учні нашої школи приймали участь в концертній програмі, приуроченій пам'яті полеглим героям Майдану. Постановник і керівник програми виступу учнів – заступник директора з виховної роботи Яготинського НВК №3 Складна І. В.,   (матеріали на сайті «Крилами небо пронизали янголи»).

23 березня П’ятий потяг єднання «Труханівська січ» прибув у наше місто. Група учнів із Житомирщини, Хмельниччини і Вінничини завітали до нашої школи, де їх чекали культурні заходи, сплановані заступником директора з виховної роботи Складною І. В., (матеріали на сайті «Потяг єднання України «Труханівська Січ»: хроніка одного дня»).

Участь в учительській спартакіаді, яка щорічно проводиться серед вчителів району (матеріали на сайті «Насамперед - бути прикладом!»).

У рамках всеукраїнського проекту міністерства юстиції щодо підвищення рівня знань українців про свої права «Я маю право» в Яготинському НВК №3 проводилися різноманітні заходи з метою ознайомлення учнів про їхні права і обов'язки. Зокрема проведено інтелектуальну гру «Морський бій» на тему «Права дитини в Україні» у 5-х класах (матеріали на сайті «Я маю право.»). А також виставка дитячих малюнків у фойє школи та бібліотечних видань – у шкільній бібліотеці.

До отриманої від мера міста Наталії Миколаївни Дзюби пропозиції виконати творче завдання – до Великодня створити візерунок на декоративній великій писанці, долучилися учасники творчого гуртка під керівництвом Бойко І. В., і захищали свій проект на урочистому заході до світлого свята Пасхи (матеріали на сайті «Великдень світлий - Сонця перемога!», «Живильна енергія Писанки»).

До тижня безпеки дорожнього руху, ініційованого Всесвітньою організацією охорони здоров’я, учні нашої школи разом із представниками поліції м. Яготин, під керівництвом заступника директора з виховної роботи Складної І. В.,  створили флешмоб «Бережіть себе!».

До 31-ї річниці Чорнобильської трагедії створена виставка дитячих малюнків і саморобок. Журавлики – символ прагнення до життя були передані до волонтерського центру для воїнів АТО (матеріали на сайті «Гірка річниця чорнобильської біди»).

27 квітня відбувся районний етап конкурсу на кращий суспільно значущий проект учнівського самоврядування в 2016 -2017 н.р. Проект у номінації «Толерантність та духовний розвиток" представляла учениця 10-Б класу НВК №3 Близнюк Владислава (матеріали на сайті «Ми будуємо храм душі»).
Підготовка і участь у проведенні урочистої лінійки до свята Останнього дзвоника (матеріали на сайті «Хай буде все добре у вас і у нас!»).
Участь у засіданнях Молодіжної ради Яготина разом із членами учнівського самоврядування Яготинського НВК №3 Олексенко Анастасією, Навальною Олександрою, Близнюк Владиславою.
Проведення засідання круглого столу з лідерами учнівського самоврядування «Розвиток комунікативних навичок».

У вище зазначених заходах було залучено всі центри органу учнівського самоврядування.

Одним з головних напрямків роботи координатора учнівського самоврядування є індивідуальна робота з дітьми, що потребують особливої педагогічної уваги, дітьми з соціально-кризових сімей, а також їх батьками. Постійно контролюється відвідування учнями школи, оперативно з’ясовуються причини відсутності учнів на уроках.


Немає коментарів:

Дописати коментар