З Днем Незалежності, Україно моя!

Льюїс Керрол "Аліса в Задзеркаллі" українською - 1 серія

25.01.18

Соборність у душах наших дітей

Соборність – не просто слово, не якесь поняття, що покликане об'єднати усіх українців. Соборність – це почуття, яке народжується разом з людиною, росте з нею, мужніє і набуває сили криці, здатної перемогти будь-якого підступного ворога. Соборність у душах наших дітей. Школа покликана допомогти виявити її, пробудити і навчити дітей нею користуватися. 


У день Соборності України, 22 січня, молодіжна громадська рада Яготинщини зібрала активістів до історичного музею. Балим Євгенія, Близнюк Владислава, Вільгоцький Віталій і Дацький Євген розповідають: «Ми зібралися цього морозного дня в історичному музеї Яготина, де нам розповіли нові факти з історії нашого міста, які відкрили і дослідили юні науковознавці в своїх проектних дослідженнях.  




Після цікавої екскурсії ми відвідали флігель Т. Г. Шевченка, де прийняли участь у чарівному за своїм таїнством дійстві, яке було традиційним для наших славетних предків – ми стали у коло і співали стародавніх обрядових пісень, які зачепили якісь струни у душі. І ніби ожили українські неосяжні степи, почувся тупіт козацьких коней, блиснув клинок козацької шаблі, відчувся подих вітру, що сколихнула пущена стріла. Не знаємо, звідки це взялося, але те, що пробудилося в душі, заполонило усе тіло, налило міццю кожен м'яз, вселило впевненість у власній  силі. Це – диво! Так ось що воно таке – Соборність! Це наша душа! І вона є – ми!»



Немає коментарів:

Дописати коментар